PROMOCIJA VINA VINARIJE BUDIMIR-ŽUPA 10.06.17-16.06.17 – 10% NIŽA CENA

Vinarija, Poljoprivredno gazdinstvo i preduzeće vino Budimir nalaze se u Aleksandrovcu Župskom, u delu grada Veliko Borje, BUDAkako se nekada nazivalo tradicionalno vinsko naselje – “Poljana”, u kojem su nekada bili vinogradi i stari podrumi naše porodice.
Danas, sa deda Budom pored sebe, osavremenjujemo proizvodnju vina i pišemo nove stranice u istoriji ovog vinarskog podneblja. Na brojnim putovanjima po svetu obišli smo mnogo velikih vinarija i upoznali značajne ljude iz vinarskog sveta, i to iskustvo i znanje uneto je u naša vina. Takođe, angažovanjem enologa kosultanata iz inostranstva, neizmerno znanje i iskustvo deda Budimira je dodatno obogaćeno, tako da nova vina mogu odgovoriti svim zahtevima današnjeg tržišta.

Posvećeni smo proizvodnji vina svetske klase pažljivo poštujući i prenoseći jedinstvene odlike župskog terroir-a.

Vina odležavaju u buradima raznih veličina ali se vrlo malo upotrebljava novo drvo da ne bi prikrili izuzetne arome i svežinu, posebno kod lokalnih sorti Prokupac i Tamjanika.
Čvrsto verujemo da su čistoća i izražajnost naših vina u punoj harmoniji sa lepotom i čuvenom jedinstvenošcu naše župske zemlje.

BUDIMIR TAMJANIKA

Tamjanika Budimir je vino modernog i egzotičnog stila. Boja: Svetlo žuta. Nos: Slatkaste arome sa mirisom bele breskve i izražene note tropskog voća. Ukus: Hrskavo, sveže, glatko, suvo, lagano i pitko vino srednjeg tela sa puno cvetnih aroma praćenih citrusom i medom.

BUDIMIR KAO DA SI ANDJEO

Sortnu tipičnost i mekoću Merloa, malo Prokupca je izdiglo i dalo mu začinski karakter. Voćne arome, pitkost i sočnost su upadljive karakteristike, i uz elegantnu završnicu ovo vino preporučuju najširem krugu ljubitelja kvalitetnog vinkog doživljaja.

BUDIMIR TRIADA ROSE

Triada rosé = boja lososovog mesa.Bistro, prozračno. Na nosu odiše svežinom i puno je jagodastog voća ali sve to vrlo diskretno. U ustima jako sočno, kao ogroman zalogaj ‘ladne lubenice, dobrog tela sa čitavim spektrom letnjih voćkica. Vrlo živih i veselih kiselina. Beskrajna sveža voćna završnica dugo odzvanja sa ehoom pink grejpfruta. Nežni doživljaj kajsija, jagoda, trešnji, višnji, dinje, lubenice.

Share Button