KAFE KOJE DOLAZE IZ JEDNE ZEMLJE

Brazil kafa

BRASIL SANTOS

 kapsule kompatibilne sa Nespresso aparatima

Nežan I osvajajući ukus sa delikatnom notom čokolade idealan je za jutarnju kafu.Zahvaljujući povoljnoj klimi I uslovima podneblja, Brazil je najveći svetski proizvođač kafe ali I najveći potrošač.Ovde se uzgajaju Arabika kafe različitih karakteristika I kvaliteta, a među njima je najcenjenija Santos. Santos se gaji na  plantažama zvanim ‘’fazendas’’ u delu Brazila koji se zove Minas Gerais. Ime Santos potiče od imena luke u kojoj  se u brodove tovarila sirova kafa. Šoljica ove kafe je blaga, bez težine. Ukus koji odgovara svakome. Idealna kafa za početak putovanja kroz svet kafe i upoznavanje različitih  mešavina I porekla.

 

INDIA MONSOONED MALABAR

 kapsule kompatibilne sa Nespresso aparatima

Kafa sa jedinstvenim nijansama začina u ukusu, idealna nakon ručka ili večere.Smatra se najkvlitetnijom među, takozvanim, monsunskim kafama. Malabar potiče sa južnih obala Indije.  Njeno ime vodi poreklo od procesa čuvanja ubranih zrna u otvorenim ambarima gde su zrna zelene kafe izložena jakim vetrovima u toku nekoliko nedelja  monsunske sezone. Rezultat su bledo žuta zrna, slatka i sa veoma niskim nivoom kiseline. Ovaj proces, jedinstven u svetu, akcentuje jačinu kafe dajući joj rafinirani ukus i aromu koja privlači one koji vole kafu sa karakterom. Ova glatka, kremasta kafa koja sva vaša čula ispunjava mirisima začina , pretvoriće vašu pauzu za kafu u putovanje u daleke predele.

 

KENYA “AA” WASHED

kapsule kompatibilne sa Nespresso aparatima

Jaka I aromatična sa definisanim ukusom – to ovu kafu čini posebno prijatnom nakon obroka.Plantaže na kojima se gaji ova kafa nalaze se na oko 2000 m nadmorske visine. To su mala uzgajališta koja se u vidu terasa spuštaju niz planinske obronke. Kenijske plantaže kafe, u senci palmi banana predstavljaju same po sebi spektakularan prizor. Najbolja zrna Arabike  prolaze kroz specifičan proces obrade ubranih zrna, metodom pranja. Odatle dolazi oznaka ‘’washed’’ (oprana) u nazivu.Ovo je kafa za sladokusce, bogatog mirisa, sa blagon notom ukusa ribizle. Za ovu kafu Caffe Corsini dobio je nagradu Najbolji proizvod 2017 godine u kategoriji inovativnih proizvoda– izabran od strane potrošača u Italiji, zemlji pravog espressa.

 

COLOMBIA MEDELLIN SUPREME

kapsule kompatibilne sa Nespresso aparatima

Za jutarnju pauzu ili u toku poslepodneva, blag I sladak ukus ove kafe pruža zadovoljstvo I stimulans za nastavak dana.Najpoznatija I najkvalitetnija u kategoriji blažih Arabika kafa gaji se na vulkanskim padinama Anda u Kolumbiji. Na hiljadama malih farmi u ovom regionu Anda, delikatna  umetnost gajenja kafe prenosi se sa oca na sina  već vekovima. Najbolja kafa iz ove oblasti je Medellin Supremo. Ova kafa svoje ime duguje veličini svojih zrna. Zahvaljujući jedinstvenoj slatkoći svog ukusa lokalni poznavaoci kafe zovu je ‘’suave’’ – blaga.

Share Button