Dalvina

Vinarija Dalvina  osnovana je  2007. Godine.  Nesumnjivo je  jedna od najmodernijih  vinarija u Makedoniji i sa najsavremenijom opremom koja je dostupna od samog prijema grožđa do fermentacije. Vinarija Dalvina  nalaze se u blizini grada Strumice, jugoistočna Makedonija. Vinogradi se prostiru na 370 hektara u Strumičko-Radoviškoj vinskoj regiji koja je rasprostranjena u dolini reka Struma i Strumešnica na nadmorskoj visini 380 m, gde je zastupljena  mediteranska klima.

Jedan deo vinograda čine sorte, tipične za ovu regiju poput Vranec, Zupljanka, R’kaciteli od kojih su neke i 30 godina stare. Drugi deo su novije zasadjene sorte na širem područu vinograda kao što su Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Carmenere i Cabernet Franc.

 U sinergiji s plodnim tlom i umerenom mediteranskom klimom, vinova loza daje plodove koji se razvijaju sa bogatom paletom arome i ukusa, čineći sočna, voćna i složena vina što ih čini prepoznatljivima na svetskom tržištu. S puno sunčanih dana, malo kiše, niske relativne vlažnosti vazduha – zdravo grožđa glavna je karakteristika ove regije.

Koliko su crvena bogata ukusima i snažna, isto toliko su bela I rose egzotično-tropske, jasne i  žive voćnosti, a zejedničko  za sva vina vinarije Dalvina je da imaju veliku snagu, s individualnim karakterom,  dodirom slatkoće i mogu se piti mlada ili odležala sa primetnom razvijenom kompleksnošću.

 


Chardonnay barriquechardonnay barrique

Prvoklasno vino sa izraženim voćnim aromama breskve, kivija, kapi limuna i prijatnom mineralnošću. Nakon odležavanjem u hrastovom buretu, vina se nastavlja  savršeno razvijati u boci bez gubljenja svežine i kvalitet , te tako što duže odležava Chardonnay barrique razvija izraženu aromu konjaka, punog tela i uravnoteženih voćnih nota. Vrlo atraktivno vino koje se savršeno  uklapa u svaki ukus.

 


Astraion Župljankazupljanka

Odlično vino od regionalne sorte Župljanke . Zlatno slamaste boje, pruza citrusne note i aromu banane, ukus zelene jabuke, limete sa izrazenim osvežavajućim kiselinama . Vino bogatog i punog tela. Najbolji izbor hrane za uklapanje su morski plodovi, ostrige i mediteransko povrće na roštilju.

 

 


 

Elegija Chardonnay DALVINA_Elegija-Chardonnay

Vino žućkaste boje, pruža kompleksnu aromu  izgrađenu  od  južnog voća u kombinaciji sa kremastom, puterastom notom.Ukus je pun, zaokružen finom i dugom završnicom. Idealno je  služiti  na temperaturi od 8 do 12 stepeni Celzijusa.Besprekorni partner ovog vina je sveža salata, riba, belo meso, testenina, kao I meki sirevi u kombinaciji sa  sušenim voćem.

 


Elegija Sauvignon blanc DALVINA_Elegija-SauvignonBlanc

Vino karakteriše zelenkasto-žuta boja. Karakterišu ga na mirisu izražene biljne arome, paprati i citrusne note. Na ukusu je puno harmonije, mekoće I zaokruženosti. Idealno je služiti na temperaturi od 8 do 12 s tepeni Celzijusa. Uz savršeno uklopljenu hranu kao št je sveža salata, riba, belo meso, testenina, ovo vino će zasijati u punom sjaju.

 


Elegija Syrah2018_05_05_0032_Elegija-SYRAH

 

Tipičan rose od sorte Syrah. Sjajne rubin crvene boje sa notama zrelog bobičastog voća maline i jagode , primesama hibiskusa i belog bibera. Srednje punog harmoničnog tela i voćno slatke završnice.
Savršeno se kombinuje uz deserte i iznenadjujuće lepo se uklapa sazačinjenim jelima.

 


Tiver Cabernet Sauvignon2013_03_22_0388_Tiver-CabernetSauvignon

Ovaj Cabernet Sauvignon, uzgaja se na tlu gde je zastupljena savršena kombinacija  sunca, vode i blagi udari vetra. Tamno rubin-ljubičaste boje, odlikuju ga note minerala grafita, sveže zelene paprike i obilje sočnih aroma crvenih bobičastih plodova (kupine, jagode, maline i borovnice). Isto tako, na ukusu su velikodušni slojevi zavodljivih ukusnih crnih ribiza, jagoda i malina. Fino izbalansirana kiselosti i zrelih tanina. Vino velikog potencijala odležavanja.

 


Dioniz Cabernet Sauvignon

2015_05_20_0136-Dionis_Cabernet_Sauvignon_Barrique

 

 

Ovaj moćni Cabernet je bogat notama voća, jesenjeg lišća  i kedrovog drveta. Arome crne ribizle čine ovo vino  zrelo i glatko, a crne trešnje na kraju doprinose sjajnoj kompleksnosti vina.  Karakteristične note kakaa i moka kafe pružaju savršenu završnicu.

 


Synthesis Cuvee Barrique

synth

Odlična kombinacija delikatnog i aromatičnog Vranca, bogatog i dugotrajnog Cabernet Sauvignon i punog Merloa.Stareći u domaćim hrastovim bačvama za 12-18 meseci , postaju pravi Izvor zadovoljstva.Tamno crvene do ljubičaste boje sa jakom , ali mekanom taninskom strukturom. Kombinuju se savršeno sa svim vrstama povrća i mesa na žaru.