San Marzano Cantine

U Apuliji, u srcu hvaljenog d.o.p. “Primitivo di Manduria” područje, pojas kopna između dva mora, Jonsko i Jadransko, zemlje i pejzaži u pokrajini Taranto i Brindisi, gde vinova loza i masline cvetaju rame uz rame na crvenoj površini tla.

Vinograd  i mediteranskI terroir igraju ključnu  ulogu u proizvodnji visoko kvalitetnih vina. Naša klima je ekstremna, ali  u rukama strastvenih vinara plodovi naših najstarijih loza postaju  puna i elegantna vina.

SAN MARZANO SLIKA

 

Sessantanni Primitivo di Manduriasan

Sortni sasatav :Primitivo 100%

Procenat alkohola: 14,5%

Vino sessantani  impresionira složenom, upornom aromom šljive, divljih bobica, duvana, vanile i anisa. Vino  punog tela, bogato plemenitim taninima  sa ukusom  suvih slatkiša i džemom od višanje, blago začinjen. Proizvedeno od starih vinograda starijih od 60 godina.


Anniversario 62anniversario

Sortni sastav: Primitivo 100% old bush wines
Procenat alkohola: 14.5%

62 berba dobijena iz jos starijih vinograda San Marzana. Odležava 12 meseci novim buradima francuskog i američkog hrasta. Intenzivne rubin crvene boje, veoma kompleksno na nosu sa aromama suvih šljiva, dzema od visanja, duvana i zacina. Punog tela bogato finim taninima sa notama kakaa, kafe i vanile na 


Collezione Cinquanta NV_San_Marzano_Collezione_Cinquanta_1-20170214105838_bcd3bfd1-27be-47ee-b8b8-6be95aff32da_grande

Sortni sastav: Primitivo i Negroamaro
Procenat alkohola: 14,5%

Collezione Cinquanta  je intenzivno i izražajno vino, rubin crvene boje  sa ljubičastim nijansama.  Na mirisu se otkriva buke I kompleksnost  koji se izdvajaju zbog zrele šljive, začinskih tonova vanile. Vino intenzivnog ukus, sjajne strukture i mekoće.  


Talo Malvasia Neramalvazia nera

Sortni sastav: Malvasia Nera

Procenat alkohola: 13,5

Vino rubin crvene boje, aroma zrelog crvenog voća I začina. Odležavalo šest meseci u francuskom barik hrastu.


Talo Primitivo TALO-PRIMITIVO

Sortni sastav: Primitivo 100%
Procenat alkohola: 14%

Rubin crvene boje ljubičastog odsjaja, izdašnog bukea. Na mirisu se izdvajaju zrele višnje i šljive, sa prijatnim notama kakaa i vanile. Vino je plišane strukture i dugotrajne slasti u završnici.


Il Pumo Negroamaroilpumo_negroamaro

Sortni sastav: Negroamaro 100%
Procenat alkohola: 13.5 %

Karakteristično za svoju sortu, vino je intenzivne rubin boje sa refleksijom ljubičaste. Na nosu je intenzivno, prisutne su arome šljive i višnje. Takođe su prisutne začinske arome ruzmarina i vanile. Vino je meko i dobro izbalansirano, lako se pije.


Santoro Primitivosantoro-primitivo jpg

Sortni sastav: Primitivo 100%
Procenat alkohola: 12%

 

Rubin crvene boje sa ljubičastim odsjajem. Intenzivan miris sa notama šljive i višnje. Na mirisu se oseća ruzmarin i vanila.


Tramari Rose di Primitivo Salentotram19_anv800

Sortni sasatav :Primitivo 100%

Procenat alkohola: 13%

Sveže lagano rose vino sa lepo izbalansiranim kiselinama.Intezivan i uporan miris trešnje i maline daju vinu prijatnu i laganu notu.


Edda Bianco bottiglia

Sortni sastav:Chardonnay, Moscato, Fiano

Procenat alkohola: 13%

Pitko vino  fine teksture. Slamnato  žute boje sa zlatnim odrazima.  Nežne cvetne note vanile. Ukus svež nežan I mineralan.


Talo FianoTalo-Fiano_small

Sortni sastav: Fiano 100%
Procenat alkohola: 12,5%

Vino sveže, snažno I elegantnog tela. Talo Fiano je slamnate boje sa ukusom anansa, breskve, kruške I malo med na kraju.


estella_moscato

Estella Moscato Salento

Sortni sastav: Moscato 100%
Procenat alkohola: 13%

Svetlo žute boje sa sjajno zelenom refleksijom.Na mirisu je cvetno/mednog karaktera sa ukusom svezeg egzotičnog voća u pozadini. Vino je meko sa vrlo prefinjenim kiselinama.


 

 

il pumo_sauvignon-MalvasiaIl Pumo Sauvignon-Malvazia

Sortni sastav: Sauvignon Blanc 50%, Malvazia Bianca 50%
Procenat alkohola: 13.5%

Vino sazreva isključivo u tankovima od nerđajućeg čelika. Slamnato žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu je citrusno sa naznakama tropskog voća. Veoma sveže, mineralno sa lepim kiselinama.

 


Santoro-Puglia-ChardonnaySantoro Chardonay

Sortni sastav: Chardonnay 100%
Procenat alkohola: 12%

Vino žute boje slame. Aroma jasmina i divlje ruže u završnici ananasa i banane. Ukus elegantan i mineralan.