Bodegas Hijos de Juan Gil


Od 1916., kada je Juan Gil  imao vinariju, gradi samo jednu jasnu ideju koju  je prenosio na sledece generacije koje su zadužene za istu: Dobro radi svoj posao i budi ponosno ime Juan Gil i komercijalne robne marke. Sina osnivača Juan Gil Guerrero je poboljšao i konsolidovao vinariju, primenjeno tradicionalno znanje svog posla prenosi sa roditelja na decu. Danas, četvrta generacija, koja povezuje tradiciju sa tehničkom  revolucijom, je ona koja uživa u rezultatu izvedenih radova od strane prethodnika.

juan gill jpg


juan-gil-la-atalayaLa Atalaya

Sortni sastav: Granacha Tintonera 85%, Monastrell 15%
Procenat alkohola: 15.5%

Vino poseduje posebne arome ruže, egzotičnih začina, lavande, tamjana i crne maline. Sočno, slojevito, a potpuno zadovoljstvo pruzaju svileni i mekani tanini, što daje neočekivano dobar ukus ovome vinu na završnici.


LayaLaya

Sortni sastav: Granacha Tintonera 75%, Monastrell 25%
Procenat alkohola: 14.5%

Vino zagasito crvene boje visnje. Na mirisu elegantano, sveže i kompleksno. Ističe zrelo voće i cvetne note. Lepo i sveže na ukusu, dobro uravnoteženo sa slatkim, ali još uvek mladim taninima. Vino odležava 4 meseca u francuskim hrastovim bačvama


clioClio

Sortni sastav: Monastrell 70%, Caberne 30%
Procenat alkohola: 16%

Vino daje boju tamno crvene trešnje. Intenzivan miris zrelog voća pomešanog sa ukusom prepečenog zrna kafe i sladića koji pruzaju eleganciju i savrsen finis ovom vinu. Snažno vino punoga tela, jako na ukusu.Vino odlezava 22-26 meseci u novim francuskim i američkim hrastovim buradima.


honoro-veraHonoro Vera

Sortni sastav: Monastrell organic 100%
Procenat alkohola: 15%

Ovo vino se pravi od organskog grožđa. Vino je tamne boje, sa aromama slatkog bilja i začina. Na nepcima preovladava ukus zrelih malina i kupina.


TRIDENTE-TEMPRANILLOTridente

Sortni sastav: Temoranillo 100%
Procenat alkohola: 15.5%

Tempranillo grožđe sa kojima se proizvodi ova vino su od veoma starih loza sa vrlo malo proizvodnje u oblastima Villanueva de Campean i El Pego , u provinciji Zamora. Ovi vinogradi su generalno zasađeni na gornjem sloju šljunka nad veoma peščanim zemljištima. Fermentacija je sprovedena u nerđajućim čelik tankovima, a zatim se preselio u francuskim hrastovim buradima za period od 15 meseci.


arindoArindo

Sortni sastav: Verdejo 100%
Procenat alkohola: 13%

Vinogradi Verdejo se nalaze na zapadu Segovia , zasadjeni na peščanim zemljištima obuhvaćenim rečnim šljunkom , grožđe se ručno bere. Zrele boje sa aromom ananasa,kruške i žute jabuke. Mineralne i sočne teksture, veoma pitko i prijatno.


can-blauCan Blau

Sortni sastav: Syrah 40%, Carinena 40%, Granacha 20%
Procenat alkohola: 14.5

Vino poseduje posebne arome lavande, crne višnje, šljive kao i notu duvana. Vino je u ustima baršunasto i glatko.


El NidoEl Nido

Sortni sastav: Caberne 70%, Monastrell 30%
Procenat alkohola: 16%

Vino odležava 24 meseca u novim francuskim i američkim hrastovim buradima. Vino je intenzivne rubin boje, veoma kompleksno na nosu sa aromama borovnica, duvana i azijskih začina. Punog tela bogato finim taninima. Završnica je široka, sočna i impresivna.


amarila yelowAmarilla Yellow

Sortni sastav: Monastrell 100%
Procenat alkohola: 15%

Izrazito voćne arome trešnje. Na mirisu čisto i kompleksano. Odležavalo u francuskim i američkim hrastovim buradima 4 meseca.


MOSCATOMoscatel

Sortni sastav: Moscatel 100%
Procenat alkohola: 13.5%

Ovo vino je svetlo zelene boje. Ima aromu sveže dinje, kivija i breskve. I ako je vino od sorte grožđa Moscatel vino je suvo.

 


 

Mas de Can Blau mas de can blau 1

Sortni sastav: Carinena 35% Syrah 35 i Garnacha 30%

Procenat alkohola : 14.5%

Nakon veoma pažljivim odabirom Garnacha vinove loze sa vrlo niskim prinosom, dobija se grožđe sa visokom aromatičnom koncentracijom voća.Vino se fermentira u malim čeličnim tankovima i provodi 18 meseci u francuskim hrastovim bačvama.Vino je punog ukusa sa aromama bobičastog voća i izraženih tanina.


Atteca Armans

Sortni sasatav :Garnacha 100 %aaaaaatteca-armas

Procenat alkohola : 15.5%

Ovo vino odležava 18 meseci u francuskim hrastovim bačvama. Izvanredno balansirano suvo vino, punog tela sa izražajnom svežinom crnog voća, ljubičice, čokolade i kafe. Tanini su snažni ali veoma lepo zaokruženi te daju veoma jak  karakter u završnom ukusu koji je voćan i dugotrajan.