Felix Solis

Felix Solis je porodična kompanija posvećena proizvodnji kvalitetnih vina i sangrije. Kompanija ima dve vinarije u najvažnijim regionima Španije; Valdepenas i La Mancha.

Vinarija u VALDEPENAS-u je otvorena 1975. godine sa  najboljom i najmodernijom tehnologijom za proizvodnju. Sajt je jedan od najvećih porodičnih preduzeća u pogledu prijema grožđa, sa dnevnim kapacitetom žetve od 7,5 miliona kilograma i vinarskim objektima za 175 miliona kilograma grožđa. Za potrebe tradicionalnog  starenja, sajt ima veliku pećinu  sa američkim hrastovim buradima, koja su neophodna za proizvodnju Crianzas  i Gran Reservas.

Felix Solis


Vina Albali grand reservaViña Albali, Gran Reserva

Sortni sastav: Tempranillo 100%
Procenat alkohola: 13%

Vino punog tela iz jedne od najkvalitetnijih godina u Španiji. Lepo balansirano vino sa puno voća u nosu i ustima uz dodatak duvana, vanile i paljenog hrasta.


jose-de-zarzas-reservaJose de Zarzas Reserva

Sortni sastav: Tempranillo 100%
Procenat alkohola: 13%

Vino punog tela . Lepo balansirano vino sa puno voća u nosu i ustima uz dodatak duvana, vanile i paljenog hrasta.


condado-oriza-crianzaCondado de Oriza Crianza

Sortni sastav: Tempranillio 100%
Procenat alkohola: 13.5%

Vino crveno garnet boje, punog tela, srednje snažnih tanina, voćnih aroma medju kojima dominira aroma trešlje uz dodatak bibera i karanfilića.


Condado de Oriza reservaCondado de Oriza Reserva

Sortni sastav: Tempranillio 100%
Procenat alkohola: 14%

Izvanredno blansirano suvo vino, punog tela sa izražajnom svežinom crnog voća, ljubičice, čokolade i kafe. Tanini su snažni ali veoma lepo zaokruženi te daju sladak karakter u završnom ukusu koji je voćan i dugotrajan.