Vinarija Zenato

Vinarija Zenato je poznata vinarija smeštena na obali jezera Garda, u regiji Veneto, severoistočna Italija. Ova vinarija, osnovana 1960. godine, nosi ime porodice Zenato koja je posvećena proizvodnji vrhunskih vina već nekoliko generacija.

Jezero Garda pruža idealne klimatske uslove za uzgoj vinove loze, a vinogradi vinarije Zenato su smešteni u području poznatom po svojoj plodnoj zemlji i blagoj klimi. Ovde se gaje autohtone sorte poput Garganega, Corvina, Rondinella i drugih, koje se koriste za proizvodnju različitih stilova vina.

Jedan od najpoznatijih proizvoda vinarije Zenato je Amarone della Valpolicella, složeno i elegantno crveno vino koje se proizvodi od osušenih grožđa. Osim Amaronea, vinarija proizvodi i druge vrhunske etikete poput Valpolicella, Ripassa, Lugana i drugih.

Vinarija Zenato se ističe po svojoj posvećenosti tradiciji i kvalitetu, kombinujući tradicionalne metode proizvodnje sa savremenim tehnologijama kako bi stvorila vina vrhunskog kvaliteta. Njihova vina često reflektuju karakteristične osobine teroara Veneta, sa punim voćnim aromama i elegantnom strukturom.