Medea

Istarski vinogradi

MEDEA

Medea je mlada vinarija koja povezuje ljubav prema dve stvari, vinu i Istri. Pa tako iza njih stoje sveža vina, odraz onog najboljeg – bogate zemlje i grožđa koje iz nje raste. Vinarija Medea je inspirisana ljudima, podnebljem, spojem kontinenta i Jadrana, bogatom gastronomskom i kulturnom tradicijom.

Proizvode moderna vina utemeljena u viševekovnoj istarskoj tradiciji!

Vinograda
0 ha
Maslinjaka
0 ha
Sorti vina
0

Vinarija Medea

Delimo sa Vama naše utiske nakon posete Vinariji Medea. Smeštena u Vodnjanu, Istra – jednom od vodećih vinskih podneblja. Generacije su radile na njihovim vinima. Potpuno istarska, autenična i odnegovana.

Tokom obilaska vinarije posetili smo vinograde koji se prostiru na 60 hektara u blizini Pule i Medulina. Nedaleko od obale, oni su smešteni u toploj, mediteranskoj klimi, s prosečnih, pomalo neverovatnih 2400 sunčanih sati godišnje.

Imali smo degustaciju vina sorti: malvazije, chardonnaya, rosea, merlota, cabernet sauvignona i terana, te jednog penušavog vina od sorte malvazija istarska.

Vina su sveža namenjenim intimnim trenucima, uz sve obroke ili opuštena druženja. Ova kvalitetna vina mogu zadovoljiti zahtevne ljubitelje vina, isto kao i one koji tek ulaze u vinski svet.

Uljara Vodnjan

Osim vina vinarije Medea, oni su prepoznatljivi i po vrhunskim maslinovim uljima koja se preradjuju u njihovoj uljari -Vodnjan.

Maslinici se nalaze u Barbarigi, gde se uzgajaju authothone sorte maslina. Uljara Vodnjan bez prekida se bavi preradom maslina, proizvodnjom maslinovog ulja jos od 1911 god.

Rezultat tradicionalne proizvodnje uljare Vodnjan je ekstra devičansko maslinovo ulje, svojevrsni istarski zaštitni znak, jedan od najprepoznatljivijih proizvoda Istarskog poluostrva.

Zajednička nota svim vinima, kao i njihovoj celokupnoj filozofiji u vinogradu i maslinjacima, je stvaranje kvalitetnog proizvoda autentičnog terroir-a.

Trenutak inspiracije, opuštanja, uživanja – trenutak strasti.

Suvi sveži rose prepun svežine i letnjeg sezonskog voća. Vino je intenzivnih ružičasto malina-crvenih tonova. Harmoničan, skladan i pun ukus prati prijatna svežina s mirisom maline, jagode i crvenih ribizli. U ustima se oseća savršena ravnoteža i osveženje, a završnica je upotpunjena svežim notama crvenog bobičastog voća, gde svaki gutljaj zove na novi.

Voćno cvetnih mirisnih nota arome breskve, citrusa i tragova tropskog voća. Bogata aromatska složenost uz prijatnu mineralnost. Srednjeg tela, izuzetne pitkosti i svežine.

Mladi, suvi i voćni chardonnay. Izraženih voćno cvetnih mirisa akacije, citrusa – ponajviše limuna – u tragovima limete i tropskog voća. Takođe su prisutne note ogrozda i poljskog cveća. Vrlo je bogato, izuzetne pitkosti i svežine kao i elegancije.

Podelite:

Pogledajte još

Humanitarno veče

Udruženja „VIVARTE“ DONATORSKO VEČE Udruženje Vivarte je dobrovoljna, nevladina i neprofitna organizacija koja je posvećena promovisanju klasične muzike i humanitarnim aktivnostima sa ciljem da podrži

Prosecco Astoria

VINARIJA ASTORIA VENETO / ITALIJA Osnovana 1987, sa Paolom i Filipom Polegatom na čelu, Vinarija Astoria je jedan od vodećih eksponenta umetnosti Prosecca. Porodica koja

Medea